Lufthansa стала найбільшим авіаперевізником в Європі за кількістю пасажирів

Середа, 10 січня 2018, 16:55

У 2017 році німецька авіакомпанія Lufthansa стала найбільшим перевізником в Європі за кількістю пасажирів.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

У середу, 10 січня, компанія повідомила, що разом з дочірніми перевізниками Eurowings, Swiss та Austrian Airlines перевезла 130 мільйонів пасажирів, збільшивши їхню кількість у порівнянні з 2016 роком на 18,6 відсотка.

Таким чином Lufthansa випередила ірландського лоукостера Ryanair, який перевіз минулого року 129 мільйонів пасажирів, збільшивши їхню кількість за рік на 10%, повідомляє агентство dpa.

Ryanair, який вперше став лідером в Європі за кількістю пасажирів у 2016 році, втратив першу позицію значною мірою через проблеми з персоналом. Через плутанину з відпустками співробітників авіакомпанія скасувала в 2017 році понад дві тисячі рейсів.

Водночас на користь Lufthansa зіграло банкрутство авіакомпанії Air Berlin, яка в жовтні минулого року припинила польоти. Восени через це кількість бронювань Lufthansa зросла. 

Загалом на європейському ринку авіаперевезень працюють понад 230 компаній. Але левова частка перевезених пасажирів (65%) припадає на п'ятьох з них: Lufthansa, Air France, IAG, EasyJet та Ryanair.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.