В ЄС занепокоєні заявою італійського політика про загрозу "білій расі" через міграцію

Середа, 17 січня 2018, 16:20

В ЄС висловили занепокоєння з приводу виборчої кампанії в Італії та засудили слова політика правопопулістської "Ліги Півночі" про те, що "біла раса" знаходиться під загрозою через безконтрольну міграцію.

Про це повідомляє The Telegraph.

"Брюссель стурбований посиленням ксенофобського тону кампанії виборів, що пройдуть 4 березня, оскільки провідні партії ведуть суперечки через питання міграції в країні, яка за останні чотири роки врятувала 600 000 мігрантів та біженців у Середземному морі", - відзначає видання.

Аттіліо Фонтана, видатний політик правопопулістської "Ліги Півночі", вибачився за свої репліки про загрозу мігрантів, в яких він сказав: "Ми повинні вирішити, чи буде наша етнічність, наша біла раса, наше суспільство продовжувати існувати, чи ж вона скоротиться".

"Я невдало виразився", - заявив згодом Фонтана, який є кандидатом "Ліги Півночі", щоб стати наступним губернатором багатого північного регіону Ломбардії. "Я думаю, що така неконтрольована міграція може призвести до серйозних проблем для нашої країни у майбутньому", - сказав Фонтана, колишній мер північного міста Варезе.

Однак його зауваження викликали обурення в Брюсселі. Кілька високопоставлених чиновників назвали їх расистським.

Вони також висловили занепокоєння з приводу перспективи євроскептичних партій, таких як "Ліга Півночі" та "Руху п'яти зірок", які можуть мати добрі результати на виборах.

"Італія готується до виборів, результат яких є дещо непевним", - заявив на прес-конференції в Парижі П'єр Московічі, європейський комісар з питань економіки, який назвав італійські вибори одним із "факторів ризику", що постають перед ЄС.

Репліки щодо ризиків для "білої раси" в Італії також були засуджені віце-президентом Європейської комісії Франсом Тіммермансом.

"Ми повинні захищати ті цінності, які ми поділяємо як європейці. Ми всі рівні незалежно від раси чи релігії. Я думаю, що небезпека для Європи не приходить з інших країн або інших релігій, але зі страху, який часто надихає до виключення інших".

Нагадаємо, соціологи прогнозують перемогу альянсу правоцентристських партій у складі "Forza Italia" (партія екс-прем'єра Сільвіо Берлусконі), "Ліги Півночі", а також "Brothers of Italy". На другому місті – популісти та євроскептики з "Руху п’яти зірок".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: