Берлусконі заявив, що Італія не залишить єврозону, його союзники незадоволені

Вівторок, 9 січня 2018, 15:33

Сільвіо Берлусконі заявив, що Італія не повинна залишати єврозону, але його головний партнер по коаліції "Ліга Півночі" негайно висловив невдоволення.

Про це повідомляє Reuters.

Правоцентристський блок, до якого входять партія Берлусконі "Forza Italia", євроскептична "Ліга Півночі" та ультраправа "Брати Італії", як очікується, отримає більшість голосів на парламентських виборах у березні.

Берлусконі у вівторок сказав, що вихід з єврозони завдасть шкоди економіці Італії та додав, що його головний союзник, "Ліга Півночі", тепер поділяє цю точку зору.

Берлусконі також зазначив, що говорить не тільки від свого імені, але і від імені лідера євроскептиків Маттео Сальвіні.

"Сальвіні більше не думає, що ми повинні залишити зону євро. Він зрозумів, що це буде технічно неможливо і нежиттєздатно для нашої економіки", - сказав Берлусконі.

Але прес-секретар "Ліги" Клаудіо Боргі після цього заявив, що у разі перемоги на виборах 4 березня, блок негайно почне готувати вихід Італії з єврозони, яку багато італійців звинувачують в економічних негараздах.

"Через секунду після того, як Ліга отримає владу, вона почне всі можливі підготовки до нашого валютного суверенітету. Це питання національної безпеки", - сказав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.