Глава МВС Іспанії обіцяє знайти Пучдемона, навіть якщо той повернеться у багажнику авто

Вівторок, 23 січня 2018, 12:39

Мадрид зробить все можливе, щоб екс-глава уряду Каталонії Карлес Пучдемон не з’явився в Іспанії раптово у день голосування за нового главу уряду автономії.

Про це заявив глава МВС Іспанії Хуан Ігнасіо Сойдо, повідомляє La Vanguardia.

"Цивільна гвардія і Національна поліція інтенсивно працюють над тим, щоб цього (раптової появи Пучдемона в Каталонії в день голосування – ред..) не трапилося. Хоча є сільські дороги, також можна прибути на човні чи гелікоптері, ми працюємо, щоб він не міг це зробити" - сказав міністр.

За словами Сойдо, його відомство працює навіть над варіантом, що Пучдемон "намагатиметься прибути в Іспанію в багажнику автомобіля".

Як повідомлялося,  Карлес Пучдемон висловив намір сформувати новий уряд Каталонії, незважаючи на протидію центральної влади Іспанії.

Пучдемон у понеділок вранці прилетів у Копенгаген, незважаючи на загрозу арешту.

Вперше за 80 днів каталонський політик залишив Бельгію після того, як втік туди, переховуючись від судового переслідування в Іспанії за його роль у спробі відокремлення Каталонії. 

Офіс державного прокурора Іспанії заявив в неділю, що він повторно видасть європейський ордер на арешт Пучдемона, якщо той покине Бельгію і приїде до Данії. Але Верховний суд Іспанії відхилив прохання прокуратури про видачу європейського ордеру на арешт.

Нагадаємо, Пучдемона офіційно висунули кандидатом на посаду глави уряду Каталонії. Він зібрав найбільшу підтримку серед політичних груп каталонського парламенту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.