Винищувачі НАТО у Балтії вперше в цьому році перехопили російський літак

фото
П'ятниця, 26 січня 2018, 16:46

Винищувачі F-16 ВПС Данії, які розміщені на авіабазі Шауляй у Литві, вперше в цьому році піднялися для перехоплення у повітряному просторі НАТО у Балтійському регіоні.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Об’єднаного повітряного командування.

25 січня радіолокаційні станції НАТО зафіксували рух літака, який не відповідав міжнародним правилам стандартів авіації, оскільки не надсилав сигнал транспондера, не виходив на радіозв'язок з диспетчерами і не надав план польотів.

Данський винищувач F-16  супроводжує російський Су-34

Маршрут літака пролягав з континентальної Росії в російський анклав Калінінград над міжнародними водами біля повітряного простору НАТО.

Два винищувачі F-16 здійснили політ у визначений район і ідентифікували та супроводжували російський військовий літак Су-34. Після успішного завершення місії F-16 повернулися до Литви.

Подібні місії є стандартним явищем, особливо в регіоні Балтійського моря. Винищувачі НАТО знаходяться у цілодобовій готовності для реагування на подібні випадки. Коли літаки вимикають свої транспондери і коли не відповідають диспетчерам повітряного руху, вони створюють ризик для решти літаків, оскільки вони не використовують цивільні радіолокаційні системи", - йдеться у повідомленні. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.