Співдружність націй таємно обговорює ім'я наступника Єлизавети ІІ

Вівторок, 13 лютого 2018, 13:42

У Співдружності націй розпочали таємні переговори щодо можливого наступника королеви Єлизавети ІІ на посту глави об’єднання.

Про це у вівторок з посиланням на власні джерела повідомляє BBC.

Повідомляється, що це питання є надзвичайно чутливим, тому що роль глави Співдружності націй не  є спадковою і не перейде автоматично після смерті королеви до її сина принца Чарльза.

У випадку смерті монарха лідери країн-членів Співдружності повинні ухвалити рішення про призначення нового глави об’єднання.

За даними BBC, Співдружність націй вже створила "групу високого рівня", яка розгляне питання, пов’язані з управлінням об'єднанням. Свої напрацювання група представить в квітні на зустрічі глав країн-учасниць Співдружності в Лондоні. Вірогідно, ця зустріч буде останньою, участь у якій візьме 91-річна королева.

Королева Єлизавета ІІ була оголошена главою Співдружності націй на коронації в 1953 році, коли вона перейняла правління від свого батька короля Георга VI.

У той час як багато членів Співдружності припускають, що реальної альтернативи принцу Чарльзу немає, в минулому йшлося про те, щоб вибрати церемоніального лідера для поліпшення демократичних повноважень організації.

Співдружність націй - це асоціація колишніх британських колоній, домініонів та протекторатів, заснована в 1931 році. До неї належать 53 держави-члени із загальною кількістю населення у 2,4 млрд людей. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.