В МВФ знову нагадали, що законопроект про Антикорупційний суд не відповідає вимогам Фонду

Вівторок, 13 лютого 2018, 16:28

Президентський законопроект про створення Антикорупційного суду не відповідає умовам програми Міжнародного валютного фонду. 

Про це в інтерв'ю "Громадському" сказав голова представництва місії в Україні Йоста Люнгман.

Він наголосив, що створення незалежного антикорупційного суду є ключовою вимогою для наступного етапу перевірки, яка має визначити, чи отримає Україна черговий транш від МВФ.

"Що є дійсно визначальним — це необхідність створити незалежний Антикорупційний суд, набрати незалежних суддів із бездоганною репутацією, запустити роботу цього суду без затримок", - сказав Люнгман.

За його словами, щодо законопроекту існує широкий консенсус серед міжнародних партнерів та донорів, що документ у нинішньому вигляді не забезпечує вищезгаданих результатів та не відповідає вимогам програми МВФ і рекомендаціям Венеціанської комісії.

"Наразі необхідно зробити крок назад і забезпечити створення законодавства, яке посилить успішну боротьбу з корупцією серед високопосадовців", - додав голова представництва МВФ в Україні.

Раніше повідомлялося, що низка міжнародних партнерів України виступили з жорсткими вимогами до Києва через президентський законопроект.

Зокрема, МВФ заявив, що проект Порошенка про антикорупційний суд суперечить зобов’язанням України.

Згодом Світовий банк теж висунув свої вимоги, попередивши, що на кону $800 млн.

У ЄС також нагадали, що створення АКС у відповідності до зобов’язань України необхідне також для виконання безвізових вимог.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: