Столтенберг: Туреччині буде важко інтегрувати російські С-400 в систему НАТО

Середа, 14 лютого 2018, 20:39

Туреччині буде складно інтегрувати російські зенітні ракетні системи С-400 в систему протиповітряної системи НАТО.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на прес-конференції у Брюсселі, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

За його словами, сьогодні під час міністерської зустрічі обговорювали протиповітряну оборону Туреччини і говорили про те, що НАТО зміцнює її за рахунок розміщення своїх батарей Patriot.

"Ми обговорили ситуацію з придбанням комплексу С-400, але більша частина часу якраз була присвячена обговоренню системи ППО Туреччини і прогресу в укладенні угоди з італійсько-французьким консорціумом Eurosam із закупівлі цих систем у союзників. Вони підписали меморандум про взаєморозуміння і почали роботу", - сказав Столтенберг.

"Звичайно, кожна держава сама приймає рішення, яку систему ППО купувати. Але для НАТО важливо, щоб потім вона була інтегрована в систему ППО Альянсу і очевидно, що Eurosam просто інтегрувати, в той час як по С-400 не було ніяких запитів і її буде складніше інтегрувати", - зазначив він.

Нагадаємо, у вересні 2017 року президент Туреччини повідомив, що Анкара підписала з Москвою угоду про придбання систем С-400 і вже внесла завдаток.

У НАТО попередили Туреччину через купівлі російських С-400, зазначивши, що Туреччина, яка є членом Альянсу, має бути готова до "необхідних наслідків".

С-400 "Тріумф" - зенітна ракетна система великої дальності, прийнята на озброєння в 2007 році. Вона призначена для знищення авіації, крилатих і балістичних ракет, у тому числі середнього радіусу дії, може застосовуватися проти наземних об'єктів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.