ЄС не скасує візи, якщо Туреччина не змінить закони про боротьбу з тероризмом

П'ятниця, 16 лютого 2018, 12:11

Європейський Союз заявив Туреччині, що не буде скасування віз для турецьких громадян, поки Анкара не пом'якшить закони про боротьбу з тероризмом.

Про це повідомляє Reuters.

Міністр закордонних справ Бельгії Дідьє Рейндерс повідомив, що Анкара повинна спочатку змінити свої закони про боротьбу з тероризмом. Однак Туреччина заявляє, що потребують їх, враховуючи серйозність загрози безпеці, з якою вона стикається на своїй території та в регіоні.

"Якщо це можливо привести законодавство (Туреччини) у відповідність з цінностями Європейського Союзу, то певний прогрес стане можливим", - сказав Рейндерс в кулуарах зустрічі міністрів закордонних справ ЄС, до якої приєднався турецький міністр у справах ЄС Омер Челік.

"Існує зв'язок між справжньою еволюцією у турецькому законодавстві про боротьбу з тероризмом та можливістю змін у питанні віз", - додав він.

Раніше повідомлялося, що Туреччина готова провести реформу антитерористичного законодавства, як цього вимагає ЄС, для отримання безвізового режиму.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що Анкара виконала всю необхідну роботу щодо останніх семи з 72 критеріїв для безвізового режиму з ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.