Переговори Клімкіна та Лаврова про миротворців не дали результатів

П'ятниця, 16 лютого 2018, 18:49

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив про неуспіх переговорів з російським колегою Сергієм Лавровим щодо мандату миротворчої місії на Донбасі.

Про це він заявив журналістам в Мюнхені, повідомляє кореспондент "Європейської правди"

Клімкін наголосив, що на переговорах з Лавровим питання миротворців було другим за важливістю після питання звільнення заручників.

"Другою за важливістю темою була тема миротворчої операції. Для нас важливо, щоб міжнародне співтовариства перебрало контроль над окупованими територіями, без цього жоден подальший процес неможливий", - заявив він.

Міністр переказав свої аргументи з переговорів, які свідчать, що без вирішення питання миротворців неможливе виконання політичних пунктів Мінську.

"Я спитав його: якщо уявити, що особисто я хочу балотуватися на місцевих виборах (в ОРДО) – чи можу я поїхати до Донецька і агітувати там? Лавров лише посміхнувся у відповідь, адже ясно, що це неможливо", - пояснив Клімкін.

Через це він висловив переконання, що попри повну відсутність прогресу у переговорах, питання миротворчої місії на Донбасі лишається на порядку денному.

Як повідомлялося, у звіті, який має бути презентований високопосадовцям цього тижня на Мюнхенській конференції безпеки, йдеться про те, що ООН має розглянути застосування контингенту у 20 тисяч військовослужбовців з країн, які не є членами НАТО, і 4 тисяч поліцейських для того, щоб допомогти вирішити кризу в Україні.

Нагадаємо, в РФ заявляють, що повноцінна миротворча операція на окупованому Донбасі є неприйнятною з погляду Мінських угод, і наполягають, що миротворці ООН повинні базуватися лише на лінії розмежування на Донбасі для гарантування безпеки спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Окрім того, в Росії заявляють, що питання введення миротворців ООН треба погодити з бойовиками самопроголошених "Л/ДНР".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.