Польський урядовець побачив у схваленні скандального історичного закону "катарсис"

Середа, 21 лютого 2018, 13:43

Заступник міністра юстиції Польщі Патрик Які заявив, що після ухвали скандального закону про Інститут національної пам’яті Польща переживає катарсис.

Про це він розповів в інтерв'ю Reuters.

Патрик Які брав участь у засіданнях комітетів польського Сенату, які займалися законом про Інститут нацпам'яті. Які критикує ліберальні уряди за те, що вони навчали поляків відчувати сором за дії своїх держав у воєнні часи.

"Це було їхнім рішенням встановити політику сорому… забезпечивши те, що майбутні покоління були сформовані без утворення сильної національної ідентичності", - заявив заступник міністра.

"Надходить час, коли наша країна потребує катарсису, і теперішні дебати щодо польсько-ізраїльських відносин його забезпечують", - відзначив Які, додавши, що працюючи над своїм міжнародним іміджем, Польща повинна зважати "на позитивні речі".

Як повідомлялося, польський закон про Інститут національної пам’яті, який призвів до конфлікту у відносинах з Україною, Ізраїлем та США, не діятиме до з'ясування спірних моментів Конституційним судом.

6 лютого президент Польщі Анджей Дуда підписав скандальні поправки в закон про Інститут національної пам'яті Польщі, який серед іншого передбачає покарання за заперечення злочинів українських націоналістів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.