У Словенії звільнили командувача армією через провалений тест на боєготовність НАТО

Четвер, 22 лютого 2018, 16:58

Уряд Словенії відправив у відставку начальника Генерального штабу після того, як елітна бригада Збройних сил Словенії провалила важливий тест на боєготовність НАТО.

Про це повідомляє The Associated Press.

Уряд звільнив майора Андрея Остермана, призначивши на цей пост його заступника - Алана Гедера. Остерман був призначений ще у 2014 році.

Рішення про звільнення було прийнято після того, як у тренувальному центрі недалеко від південно-західного міста Постойна військова бригада провалила тест на боєготовність НАТО у чотирьох з п'яти сфер.

800 солдатів 72-ї бригади Збройних сил були протестовані минулого тижня в сферах планування, експлуатації, матеріально-технічного забезпечення, зв'язку та управління.

Прем'єр-міністр країни Міро Церар заявив, що уряд виділив кошти для забезпечення готовності армії. "Тому ми були здивовані, коли отримали звіт", - сказав він.

Раніше повідомлялося, що елітна 72-га бригада Збройних сил Словенії провалила важливий тест на боєготовність НАТО, ставлячи під сумнів те, чи зможе Словенія виконати свої зобов'язання перед Альянсом.

Провальний результат словенські військові продемонстрували незважаючи на те, що 18 місяців провели на навчаннях у Німеччині, Чехії, Угорщині, Румунії, Болгарії та Грузії. На практиці це означає, що діяльність батальйонної тактичної групи в міжнародних операціях поставлена під сумнів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.