Санкції США проти РФ залишаться, поки Крим не повернеться Україні - посол

Понеділок, 26 лютого 2018, 11:15

Санкції США проти Російської Федерації залишаться доти, доки незаконно анексований Крим не повернеться під суверенітет України.

Про це заявила посол США в Україні Марі Йованович на міжнародному форумі "Окупований півострів: чотири роки опору" у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Наша позиція дуже чітка - Крим є Україною, і санкції, пов'язані з Кримом, діятимуть доти, доки Україна не візьме під свій контроль Крим", - заявила Йованович.

Вона наголосила, що питання деокупації Криму залишається на порядку денному США та міжнародних організацій, зокрема ООН.

"США ніколи не визнають тимчасової окупації Криму, а санкції діятимуть, доки росіяни не залишать півострів", - зазначила посол.

За словами Йованович, США продовжать працювати з Україною, з іншими міжнародними партнерами, і "територіальну цілісність України буде відновлено".

Раніше стало відомо, що Мінфін США протягом кількох наступних тижнів оголосить про нові санкції проти Росії.

Нагадаємо, 26 лютого на засіданні Ради ЄС із закордонних справ затвердять продовження обмежувальних заходів щодо російських фізичних і юридичних осіб ще на шість місяців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: