Макрон закликав Ердогана дотримуватися перемир'я і в сирійському Афріні

Понеділок, 26 лютого 2018, 14:34

Гуманітарне перемир'я у Сирії в рамках прийнятої у суботу резолюції Радбезу ООН має застосовуватися і  в контрольованому курдськими "Загонами народної самооборони"  Афріні.

Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон під час телефонної розмови з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, повідомляє Le Figaro.

"Дія гуманітарного перемир’я поширюється на всю територію Сирії, включаючи Афрін" - наголосив Макрон.

"Це перемир’я повинне застосовуватися всюди і невідкладно, щоб спинити розгортання спіралі насильства, що може привести до регіонального вибуху і знищення будь-яких перспектив на політичне врегулювання" - заявив президент Франції.

Як відомо, Рада безпеки ООН в суботу проголосувала за резолюцію, яка вимагає негайно запровадити 30-денне перемир'я в Сирії.

Нагадаємо, у січні Туреччина розпочала на півночі Сирії наземну операцію "Оливкова гілка". Турецькі війська перетнули кордон Сирії та разом з бійцями союзної "Вільної сирійської армії" (FSA) вступили в бойові зіткнення із курдськими "Загонами народної самооборони" (YPG).

Анкара називає YPG "терористами", вважаючи їх сирійським відгалуженням забороненої у Туреччині PKK.

Курдські бійці активно співпрацювали зі Сполученими Штатами Америки в боротьбі проти терористичного угруповання "Ісламська держава" у Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.