Вища рада магістратури Румунії проти звільнення глави антикорупційного управління

Середа, 28 лютого 2018, 08:48

Вища рада магістратури Румунії відхилила вимогу міністра юстиції Тудорела Тоадера про звільнення керівника Національного антикорупційного управління (DNA) Лаури Ковеші.

Про це йдеться у заяві на сайті  відомства.

"На засіданні 27 лютого 2018 року секція прокуратури Вищої ради магістратури негативно відповіла на запит міністра юстиції про звільнення пані Лаури Кодрути Ковеші з посади головного прокурора Національного антикорупційного управління", - йдеться у заяві.

Також повідомляється, що мотиваційна частина рішення і його повний текст будуть пізніше опубліковані на сайті ради.

Думка Вищої ради магістратури є консультативною, і рішення тепер має прийняти президент Румунії Клаус Йоганніс.

Вища рада магістратури - це установа, яка гарантує незалежність судової влади, пропонує президенту Румунії призначати суддів та прокурорів на посади та забезпечує належне ведення їх професійної діяльності.

Нагадаємо, міністр юстиції Румунії Тудорел Тоадер направив президенту Румунії Клаусу Йоганнісу лист з вимогою відправити у відставку голову антикорупційного управління Лауру Ковеші. Позицію міністра юстиції підтримала і прем'єр-міністр Румунії Віоріка Денчиле.

Йоганніс у свою чергу заявив, що задоволений роботою антикорупційного управління, і не бачить підстав для відставки Ковеші.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.