Прокуратура відкрила провадження через візит німецьких депутатів до Криму

Понеділок, 5 лютого 2018, 15:57

Прокуратура Автономної Республіки Крим розпочала кримінальне провадження у зв‘язку з незаконною поїздкою місцевих політиків з ультраправої партії "Альтернатива для Німеччини" в окупований Крим.

Як повідомила прес-служба прокуратури, провадження розпочато за результатами розгляду звернення Посольства України у Німеччині.

Прокуратура розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 332-1 Кримінального кодексу України за фактом порушення громадянами Федеративної Республіки Німеччина порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію.

"Встановлено, що 3 лютого 2018 року в порушення визначеного порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї, до Автономної Республіки Крим прибули громадяни Федеративної Республіки Німеччина, які планували використати свою поїздку для зустрічей із представниками російської окупаційної влади з метою обговорення з ними шляхів налагодження контактів із німецькою стороною", - ідеться у повідомленні.

Наразі перевіряються усі обставини вчинення кримінального правопорушення.

Нагадаємо, дев'ять німецьких депутатів з трьох регіональних парламентів Німеччини увечері 3 лютого приїхали в окупований Крим.

До складу делегації, яка пробуде в Криму до 9 лютого, увійшли депутати від партії "Альтернатива для Німеччини" з трьох регіональних парламентів країни: Берлін, Бранденбург і Північний Рейн-Вестфалія.

Німецькі депутати прилетіли до Криму з території Росії, порушивши таким чином українське законодавство.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.