Польща сподівається на візит делегації Ізраїлю, щоб обговорити скандальний закон

Вівторок, 13 березня 2018, 11:44

Польща очікує на ще одну зустріч спеціальних команд щодо польсько-ізраїльського історичного діалогу.

Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович, передає Polskie Radio.

Його коментарі прозвучали після зустрічі у Скоп'є з посланником Державного департаменту США з питань вшанування пам'яті жертв Голокосту Томасом Яздгерді.

За словами Чапутовича, дата щодо другої зустрічі команд польсько-ізраїльського діалогу ще не визначена. Як відомо, перша зустріч відбулася наприкінці лютого у Єрусалимі.

"Ми сподіваємося на наступну зустріч у Варшаві", - заявив глава МЗС Польщі.

"Я думаю, що ми повинні дивитися на це (діалог), як більш тривалий процес зближення ... інтерпретацій історії часів Голокосту в Польщі", - сказав він.

Нагадаємо, після публікації про те, що президент Польщі Анджей Дуда та прем'єр-міністр Матеуш Моравецький не зможуть відвідати Білий дім і зустрітися з Дональдом Трампом та іншими американськими високопосадовцями, поки до закону про Інститут нацпам’яті не будуть внесені зміни, уряд Польщі виступив із заявою, в якій заперечив блокаду контактів.

Речниця Держдепу Хезер Науерт заявила, що інформація про запровадження у Білому домі заборони на двосторонні контакти з Польщею через закон про Інститут національної пам'яті є неправдивою.

Згодом польський портал Onet оприлюднив нові документи МЗС Польщі, які підтверджують: блокада контактів між Вашингтоном і Варшавою на найвищому рівні дійсно має місце.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.