Новий голова МЗС Німеччини засудив агресію РФ в Україні і підтримав Британію

Середа, 14 березня 2018, 20:54

Новий очільник німецького МЗС Гайко Маас у першій промові після призначення на посаду засудив дії Росії в Україні і підтримав рішення Британії вжити заходи проти РФ через отруєння екс-шпигуна Скрипаля.

За словами Мааса, він, як і його попередники, готовий працювати над розв’язанням кризи в Україні, повідомляє Reuters

"Російську протиправну анексію Криму і триваючу агресію проти України неможливо прийняти", - наголосив новий глава німецької дипломатії.

Він підкреслив, що Німеччина наполягатиме на виконанні мінської угоди про припинення вогню.

"Так, це правда: Росія є і залишається найбільшим сусідом Європи. Нам потрібні конструктивні канали діалогу, на якомога більшій кількості рівнів і з належною серйозністю з обох боків. Але якщо Росія все більше ізолюватиметься, визначатиме себе як опонента до нас, Заходу, ми можемо про це пошкодувати. У кожному разі це змінює реальність нашої зовнішньої політики", - сказав Маас.

Окрім того, як передає Zeit, він висловив розуміння британських заходів у відповідь на причетність Росії до отруєння колишнього шпигуна Сергія Скрипаля.

"Це не повинно залишитись без наслідків", - заявив він, додавши, що злочинці повинні бути притягнуті до відповідальності.

"Ми можемо зрозуміти, що Велика Британія мала відреагувати на це. Ми дуже занепокоєні подіями, пов’язаними з нападом із отруйним газом", - сказав він.

У середу президент Німеччини офіційно затвердив Ангелу Меркель на посаді канцлера після її обрання на цей пост Бундестагом. Він також призначив членів нового уряду Меркель.

Детальніше про нового главу МЗС Німеччини читайте у статті "Критик Путіна, борець із фейками та ворог ультраправих: хто очолить МЗС Німеччини".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.