Усі члени ЄС підтримують Британію у справі Скрипаля – глава МЗС Німеччини

Понеділок, 19 березня 2018, 10:13

Глава МЗС Німеччини Гайко Маас заявив, що всі країни-члени ЄС підтримують Британію у справі отруєння екс-шпигуна Скрипаля.

Про це він сказав у понеділок перед засідання глав МЗС Євросоюзу в Брюсселі .

За словами Мааса, на засіданні британські колеги передусім проінформують про хід розслідування. Водночас про можливість застосування санкцій про РФ у зв’язку зі справою сьогодні не йдеться.

"Ми зі свого боку хочемо, і цей момент дуже важливий з нашого погляду, чітко продемонструвати, що усі країни-члени рішуче стоять на боці Великої Британії", - сказав Маас.

Дипломат розповів, що в останні дні Велика Британія інтенсивно інформувала країни-партнери в Європі про розслідування справи Скрипаля. РФ до сьогодні не надала правдоподібної відповіді щодо своєї причетності до отруєння.

"З тієї інформації, що у нас є, можу сказати, що у нас немає жодного альтернативного правдоподібного пояснення щодо співвідповідальності російської сторони. Якщо російська сторона може це заперечити, то це має трапитися, повинні відбутися двосторонні переговори. Але інформація, яка у нас є, говорить про інше", - сказав Маас.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.