Держдеп США схвалив продаж Україні комплексів Javelin на $47 млн

П'ятниця, 2 березня 2018, 07:45

Державний департамент США схвалив продаж Україні ракет і командно-пускових установок Javelin на суму у $47 млн.

Про це йдеться у повідомленні Агенства з питань оборони та безпеки США.

Як зазначається, український уряд зробив запит на купівлю 210 ракет Javelin та 37 командно-пускових установок Javelin. У пакет також входить підготовка до використання техніки, технічна допомога, транспортування, навчання та інші пов'язані логістичні елементи і програмна підтримка. Загальна оціночна вартість не перевищуватиме 47 мільйонів доларів.

"Цей запропонований продаж зробить внесок у зовнішню політику і національну безпеку Сполучених Штатів шляхом покращення безпеки України. Система Javelin допоможе Україні побудувати свої довгострокові оборонні можливості, щоб захистити свій суверенітет та територіальну цілісність, щоб задовольнити свої вимоги щодо національної оборони. Україні не буде складно влити цю систему у свої збройні сили" - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, поставка такого озброєння не порушить базовий військовий баланс регіону.

Крім того, у повідомленні підкреслюється той факт, що саме повідомлення про рішення щодо продажу вимагається законом і не означає, що продаж вже відбувся.

Нагадаємо, у грудні у Державному департаменті США повідомили, що Сполучені Штати нададуть Україні "посилені оборонні можливості".

Спецпредставник США з питань України Курт Волкер в інтерв’ю "Європейській правді" у лютому заявив, що Javelin будуть частиною допомоги США Україні, але "йдеться про значно більше".

"Наша мета – заповнити прогалини в озброєнні української армії, піднявши здатність ЗСУ захищати свою територію" - сказав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.