Юнкер пояснюватиме євродепатутам призначення нового генсека Єврокомісії

Вівторок, 20 березня 2018, 15:04

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер відповідатиме у Європарламенті на питання щодо суперечливого призначення нового генерального секретаря ЄК Мартіна Зельмаєра.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Європарламенту.

У вівторок євродепутати поставлять низку питань Юнкеру. Крім того, 27 березня на відкритому засіданні Комітету ЄП з бюджетного контролю відповідатиме на питання єврокомісар Гюнтер Еттінгер.

Минулого тижня під час дебатів на пленарному засіданні у Страсбурзі низка євродепутатів заявили, що процедура призначення Зельмаєра була недостатньо чесною та прозорою.

Конференція президентів Європарламенту (президент та лідери політичних груп) попросила Комітет з бюджетного контролю скласти та представити резолюцію, яка буде поставлена ​​на голосування на майбутньому пленарному засіданні в Страсбурзі (19 квітня).

У Брюсселі вже місяць вирують пристрасті щодо призначення Зельмаєра. Багатьох цікавить як несподівана відставка попереднього генсека Єврокомісії Александра Італьянера 21 лютого, так і надзвичайно швидке, як для бюрократії Брюсселя, призначення Зельмаєра, який тільки того ж дня отримав крісло заступника генсека.

У Єврокомісії наполягають, що призначення відбулося відповідно до всіх процедур організації.

Генеральний секретар Єврокомісії - найвища чиновницька посада у виконавчих органах ЄС.

Зельмаєра вважають одним з дуже сильних та суперечливих гравців в інститутах Брюсселя, він може залишитися в Єврокомісії навіть після того, як термін Юнкера завершиться в кінці 2019 року.

Сам Юнкер жартома прозвав свого помічника "монстром", тоді як британська преса охрестила його "Распутіним Брюсселя".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.