Поліція Бельгії провела рейди через підробки на російській виставці в Генті

Вівторок, 20 березня 2018, 16:36

У Бельгії поліція провела рейди у деяких будинках в рамках розслідування звинувачень про те, що підроблені роботи російського авангарду були виставлені в Музеї образотворчого мистецтва в Генті.

Про це повідомляє The Guardian.

Як відомо, виставка з 26 робіт, яку надав для експозиції російський бізнесмен Ігор Топоровський, була перервана в січні цього року після того, як експерти заявили про наявність великої кількості підробок. Директор музею Кетрін де Зегер була відсторонена з посади на початку цього місяця.

За даними The Guardian, експерти стверджують, що за останні роки Європу заповнили підробки російських картин.

Представники прокуратури Гента та федеральна поліція в Східній Фландрії провели обшуки в понеділок, 19 березня, після офіційного колективного позову, поданого чотирма арт-дилерами з Лондона й Нью-Йорка, а також нащадком одного із художників, чиї роботи були підроблені.

У прокуратурі відмовилися надати коментарі щодо цілей розслідування.

Вважається, що зловмисники займалася підробкою робіт російських авангардистів через відсутність експертів в цьому жанрі.

Колекція, що опинилася під слідством - "Російський модернізм 1910-30", пробула на виставці протягом трьох місяців, перш ніж була вилучена 29 січня цього року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: