Парламент Каталонії не зміг обрати нового главу уряду

П'ятниця, 23 березня 2018, 09:23

Представник партії Junts per Catalunya, колишній представник уряду автономії Жорді Туруль не зміг отримати абсолютну більшість голосів у парламенті для обрання новим главою женералітату.

Про це повідомляє El Mundo.

За нього проголосували сепаратистські партії Junts per Catalunya і  Esquerra de Catalunya. Водночас ліва сепаратистська партія CUP не голосувала за кандидатуру Туруля, що завадило його обранню. До абсолютної більшості йому не вистачило чотирьох голосів.

Жорді Туруль ще має другий шанс бути обраним – через 48 годин парламент Каталонії має провести другий тур голосування. За звичних обставин перешкод до обрання Туруля главою уряду вже не лишалося б, оскільки у другому турі голосування достатньо простої більшості голосів.

Однак у п’ятницю суддя Верховного суду Пабло Льярена може оголосити про арешт Туруля і це завадить йому бути присутнім у парламенті Каталонії у суботу, коли має відбутися другий тур голосування.

Якщо протягом найближчих двох місяців з дня першого голосування за нового главу уряду каталонський парламент не зможе обрати того, хто очолить регіон, він буде розформований, а в країні проведуть нові парламентські вибори.

Раніше екс-глава уряду Каталонії Карлес Пучдемон відмовився від можливості вдруге обійняти цю посаду на користь Жорді Санчеса, який перебуває під арештом. Санчес пізніше зняв свою кандидатуру.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: