Порошенко: Рада має ухвалити рішення про скасування е-декларування активістів

Середа, 28 березня 2018, 19:03

Президент України Петро Порошенко наполягає на скасуванні Верховною Радою обов'язкового електронного декларування для представників громадських організацій, що займаються антикорупційною діяльністю.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Петро Порошенко наполягає, що Верховна Рада та всі її фракції без винятку, нарешті, мають почути аргументацію громадянського суспільства, наших партнерів, глави держави та ухвалити відповідальне рішення про скасування електронного декларування (антикорупціонерів)", - повідомили агентству в прес-службі Адміністрації президента України в середу.

В АП нагадали, що відповідний законопроект було подано Порошенком влітку 2017 року, і він готовий оперативно підписати цей документ.

"Глава держави ще раз наголошує, що впровадження електронного декларування для активістів, схвалене в минулому році, було помилкою. Вона не безповоротна, її можна виправити і слід це зробити", - додали в прес-службі.

Нагадаємо, європейський комісар з питань європейської політики сусідства Йоганнес Ган зробив вкрай жорстку заяву у зв’язку з провалом у виконанні українським керівництвом власних обіцянок.

Заява з’явилася через те, що вже 1 квітня спливе термін подання е-декларацій громадськими активістами, що працюють в сфері протидії корупції.

Брюссель неодноразово вимагав від України скасувати це зобов’язання, але нічого не було зроблено: президент Порошенко запропонував проект закону, який був жорстко розкритикований Венеціанською комісією, а Верховна рада не знайшла голосів для скасування скандальних норм.

Як відомо, 22 березня 2018 року Верховна Рада відмовилася розглядати законопроекти, які скасовують або переносять термін подання електронних декларацій про майно і доходи представниками громадських організацій, що займаються антикорупційною діяльністю. Народні депутати не проголосували за жоден з трьох відповідних законопроектів (№6271, №8120 і №8120-1) для їх включення до порядку денного та розгляду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: