Старший радник Трампа з економічних питань подав у відставку

Середа, 7 березня 2018, 08:56

Старший радник президента США з економічних питань Гері Кон подав у відставку на тлі намірів Трампа запровадити мита на сталь і алюміній.

Про це повідомляє Reuters.

Гері Кон виступав проти запровадження мит на сталь та алюміній, однак, як зазначається, протистояння з Трампом у цьому питанні стало не єдиною причиною його відставки. Кон вважається одним із авторів податкової реформи, ухваленої в США наприкінці 2017 року, тому з ухваленням реформи він вважає свою місію завершеною.

Трамп відреагував на відставку Кона, пообіцявши знайти йому заміну найближчим часом.

Повідомляється, що його відставка обговорювалася у Білому домі останні кілька тижнів.

Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп заявив про введення мит на імпорт сталі та алюмінію в 25% і 10% відповідно.

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер пообіцяв швидку і жорстку реакцію у відповідь на запроваджені США торгові обмеження щодо сталі та алюмінію.

В Брюсселі заявили, що вже підготували контрзаходи щодо рішення президента США Дональда Трампа про введення високих тарифів на імпорт сталі і алюмінію.

За даними Politico.eu, під "помсту" можуть потрапити товари з політично чутливих штатів для республіканців, такі як мотоцикли виробника Harley-Davidson з Вісконсину, апельсиновий сік з Флориди та віскі з Кентуккі, штату лідера більшості в Сенаті США.

Читайте також Трамп готує світову торговельну війну: чим ризикує Україна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.