Атакована база ООН і французьких миротворців у Малі

Неділя, 15 квітня 2018, 18:12

Бойовики здійснили масштабний напад на бази місії ООН і французьких військових в Томбукту в Малі.

За інформацією RFI, загинув щонайменше один миротворець ООН. Близько 20 людей отримали поранення.

База багатопрофільної комплексної місії ООН по стабілізації в Малі в Томбукту 14 квіттня піддалася ракетному і мінометному обстрілу. Після цього два начинених вибухівкою автомобіля спробували в'їхати на територію бази. Один з автомобілів був замаскований під автомобіль збройних сил Малі, на іншому був напис UN ( "ООН"). Одна з машин пройшла перший блокпост, після чого підірвалася. Друга була знешкоджена.

У місії ООН через два з половиною години після початку нападу заявили, що ситуація знаходиться під контролем.

В цілому бойовики випустили 12 рокет по позиціях миротворців ООН і французької операції "Бархан". Один миротворець загинув. Ще близько 20 миротворців і французьких солдатів отримали поранення. Двоє нападників були вбиті.

У місцевій лікарні повідомили також про шести постраждалих серед мирного населення, в тому числі десятирічному дитині. Людей, які проживають неподалік від військових баз, зачепило шаленими кулями.

У Малі дислоковано близько чотирьох тисяч французьких військових, а також миротворці ООН. В рамках місії Minusma на кінець березня в Малі перебували майже 12 тисяч військових і 1700 поліцейських.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.