У Британії хочуть розкрити імена олігархів РФ, які ховають гроші в офшорах

Четвер, 26 квітня 2018, 13:41

У Великій Британії група парламентарів готується запропонувати законопроект, який зобов’яже британські Віргінські острови, Каймани та інші заморські території розкривати імена власників зареєстрованих там активів.

Про це повідомляє видання The Times.

Досі ці податкові гавані відмовлялися розкривати імена бізнесменів, які володіють активами в їхній юрисдикції. Ініціатори законопроекту вважають, що така секретність дозволяє відмивати гроші, сприяє корупції, кримінальній діяльності та утискам, у тому числі в Росії.

Прем'єр-міністр Великої Британії пообіцяла більш жорсткі заходи проти приятелів президента Путіна після отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипалі і його дочки Юлії в Солсбері минулого місяця. Консерватор Ендрю Мітчел заявив, що законопроект готові підтримати 19 його однопартійців.

"Пані Мей сьогодні веде світ до того, щоб він протистояв спробам Росії кинути виклик міжнародним нормам. Але, якщо вона хоче виконати свої обіцянки, то вона повинна забезпечити, щоб брудні гроші, за рахунок яких фінансуються найгірші порушення, не могли ховатися під британським прапором ніде в світі", - сказав депутат.

За даними видання, законопроект, який вимагатиме від британських заморських територій провести реформу прозорості до 2020 року, парламентарі обговорюватимуть наступного тижня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.