В ірландському парку знайшли викрадене з собору серце святого

фото
Четвер, 26 квітня 2018, 17:33

Через шість років після викрадення в Ірландії знайшлося 800-річне серце ірландського святого Лоуренса О’Тула.

Про це повідомляє BBC.

Реліквію, викрадену з собору Христа в Дубліні, знайшли неушкодженою у дублінському Фенікс-парку.

Поліція здійснила прорив у слідстві в останні тижні. Отримавши достовірні докази, правоохоронці провели операцію зі спостереження, після чого знайшли серце у парку.

Крадіжка відбулася у 2012 році. Вважається, що злодій заховався на ніч у кафедральному соборі, перш ніж поцупити серце. Він використав різаки, щоб відкрити залізну решітку, за якою в дерев’яному ящику зберігалося серце святого.

 

Перед втечею злочинець запалив перед вівтарем святої Трійці дві свічки. Жодних коштовностей із храму не взяв.

Настоятель собору тоді відзначив, що реліквія не має матеріальної цінності, але вона безцінна для прихожан.

Лоуренс О'Тул був єпископом Дубліна з 1162 по 1180 рік. Він був канонізований в 1225 році завдяки чудесам, які відбувалися на місці його поховання. Його серце з ХІІІ століття зберігалося в дублінському соборі.

Останки святих зберігаються у багатьох ірландських церквах. Крадіжка серця святого Лоуренса була однією із трьох, які відбулися впродовж 2011 та 2012 років.

За місяць до викрадення серця святого Лоуренса із храму святого Брігіда в Кіллестері викрали декоративний контейнер, у якому зазвичай зберігався фрагмент черепа святого Брігіда. Реліквія не була всередині, а контейнер пізніше відновили.

За кілька місяців до цього, у жовтні 2011 року, з абатства у графстві Тіпперірі викрали елемент хреста, на якому, як вважають, був розіп'ятий Ісус Христос. Невдовзі реліквію повернули.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.