У Європі стався збій у системі управління повітряним рухом

Вівторок, 3 квітня 2018, 17:31

Європейська організація з безпеки повітряної навігації (Eurocontrol) повідомила про збої розширеної системи тактичного управління авіапотоку (ETFMS).

Повідомлення розміщені у Twitter.

"Відбувся збій Розширеної системи тактичного управління авіапотоку. Вживаються процедури на випадок непередбачених обставин, які зменшать пропускну спроможність європейської мережі приблизно на 10%", - йдеться у повідомленні.

Через дві години після першого повідомлення в Eurocontrol повідомили, що виявили проблему і ведеться робота з відновлення системи.

"Очікується, що система відновиться пізно ввечері. Операторів авіакомпаній просять перезаписувати будь-які плани польоту для рейсів, які ще не експлуатуються, і які були заплановані до 10.26UTC (всесвітній координований час. - Ред.)", - йдеться у повідомленні.

Через ETFMS регулюються польоти по всій Європі. Збій безпосередньо не впливає на системи диспетчерської служби польотів, безпеці польотів цей збій не загрожує.

Бельгійське видання Le Soir повідомило, що в брюссельському аеропорту "Завентем" є певні обмеження на зліт літаків.

"Для аеропорту "Завентем" дозволено 10 злетів на годину. Це стосується вантажних і пасажирських рейсів", - пояснив представник Belgocontrol.

"Літаки на коротких рейсах, ті, які не літають дуже високо, можуть злітати без проблем, оскільки вони не входять в повітряний простір Євроконтролю, наприклад, рейси до Франкфурта", - додав він.

Амстердамський "Схіпхол" рекомендує мандрівникам перевіряти інформацію про польоти на сайті аеропорту, зазначаючи про "можливі наслідки для процедури відльоту".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.