Трамп розкритикував Німеччину за дозвіл будувати "Північний потік-2"

відео
Четвер, 5 квітня 2018, 15:26

Німеччина веде неправильну політику, коли домовляється з Росією про будівництво газопроводу "Північний потік-2" і при цьому витрачає на оборону менше 1% ВВП.

Про це заявив президент США Дональд Трамп під час зустрічі з лідерами балтійських держав у Вашингтоні, передає Bloomberg.

"Навіть зараз Німеччина витрачає 1%, навіть менше, ніж 1% (на оборону. - Ред). І тепер Німеччина запускає газопровід в Росію, де буде платити мільярди доларів за енергію з Росії. То я й кажу, що там взагалі відбувається?" - зазначив американський лідер.

"Це неправильно", - додав він.

Згідно з даними Міністерства оборони Німеччини, минулого року витрати країни на оборону склали 37 млрд євро або 1,2% ВВП. НАТО вимагає від країн-членів витрачати на оборону щонайменше 2% ВВП.

Нагадаємо, 27 березня Німеччина дала дозвіл на будівництво суперечливого газопроводу "Північний потік-2" по дну Балтійського моря.

Як відомо, проект "Північний потік-2"  передбачає будівництво і роботу двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.

Супротивники проекту - у тому числі Польща, країни Балтії та Данія - стверджують, що "Північний потік-2" збільшить залежність ЄС від "Газпрому", який вже постачає близько третини об’ємів газу в ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.