Сенатори США закликають Трампа заблокувати проект "Північний потік-2"

Субота, 17 березня 2018, 11:56

У США група з 39 членів Сенату від двох партій звернулася до Міністерства фінансів країни та Держдепартаменту з проханням запобігти будівництву російського газопроводу "Північний потік-2".

Про це йдеться в листі сенаторів до міністра фінансів Стівена Мнучіна та заступника держсекретаря Джона Саллівана від 15 березня.

У своєму листі сенатори підкреслили, що цей газопровід буде мати негативні наслідки для енергетичної безпеки Європейського Союзу і буде сприяти подальшому зміцненню монополії Росії як постачальника природного газу в регіоні.

Сенатори закликали адміністрацію Трампа використати "всі наявні в розпорядженні інструменти", в тому числі положення закону "Про протидію супротивникам Америки за допомогою санкцій" (CAATSA), щоб не допустити будівництво газопроводу "Північний потік-2".

"Газопровід (Північний потік-2 - Ред.) буде кроком назад у диверсифікації європейських джерел енергії, постачальників і маршрутів... Ми з нетерпінням очікуємо спільної роботи з адміністрацією щодо додаткових заходів, щоб упевнитися, що "Північний потік-2" ніколи не буде побудований, і що наші європейські союзники й партнери зможуть здобути безпечну та міцну енергетичну незалежність", - йдеться у листі.

Нагадаємо, нещодавно керівники парламентів Польщі, Литви і Латвії підписали у Вільнюсі лист про те, що газопровід "Північний потік-2" спрямований на енергетичне узалежнення держав ЄС від Росії. Раніше цей лист підписали Україна і Молдова. 

До ініціативи проти "Північного потоку – 2" приєдналася також Естонія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.