Віце-президент Єврокомісії: Північний потік-2 повинен відповідати правилам ЄС

Середа, 28 березня 2018, 15:07

Віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс наголошує, що проект "Північний потік-2" повинен відповідати європейському законодавству.

Про це він заявив у середу на прес-конференції в Брюсселі, відповідаючи на запитання, чи може Єврокомісія щось зробити після ухвалення Німеччиною дозволу на будівництво проекту "Північного потоку-2", щоб сповільнити його реалізацію.

Віце-президент Єврокомісії наголосив, що комісія, як відомо, "оцінює цей проект з транскордонною інфраструктурою, який буде з’єднувати країни-члени ЄС та країни з-за меж ЄС,, та необхідність відповідати законодавству ЄС, яке регулює проекти такого типу".

"Це те, як комісія підходить до цього конкретного проекту", - зазначив Домбровскіс.

У вівторок, 27 березня, стало відомо, що Німеччина дала дозвіл на будівництво суперечливого газопроводу "Північний потік-2" по дну Балтійського моря.

Як відомо, проект "Північний потік-2"  передбачає будівництво і роботу двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.

Супротивники проекту - у тому числі Польща, країни Балтії та Данія - стверджують, що "Північний потік-2" збільшить залежність ЄС від "Газпрому", який вже постачає близько третини об’ємів газу в ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.