На саміті Україна-ЄС обговорять боротьбу з корупцією, макрофін та Мінські угоди

Понеділок, 14 травня 2018, 13:34

На саміті Україна-ЄС обговорять боротьбу з корупцією, макрофінансову допомогу Євросоюзу для України та імплементацію Мінських угод.

Про це розповів глава представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Рада асоціації Україна-ЄС відбудеться в грудні, але до цього 9 липня пройде саміт Україна-ЄС, і ми вже знаємо кілька питань, які слід порушити у сфері реформ", – сказав він на зустрічі з Європейською бізнес асоціацією у Києві.

Дипломат нагадав, що українська сторона, зокрема, хотіла б приєднатися до європейського митного союзу, енергетичного союзу і єдиного цифрового ринку.

Мінгареллі зазначив, що також буде обговорюватися пакет макрофінансової допомоги ЄС і Європейський інвестиційний план.

"Додатково до цього є традиційні два питання, які ми обговорюємо: процес реформ (ЄС зі свого боку сфокусований на боротьбі з корупцією та верховенстві права) та імплементація, а точніше – відсутність імплементації Мінських угод", – розповів посол.

Нагадаємо, саміт Україна-ЄС відбудеться 9 липня у Брюсселі, українську делегацію очолить президент Петро Порошенко.

11-12 липня у Брюсселі відбудеться також саміт НАТО, на один із заходів в рамках якого Україна отримала офіційне запрошення.

Тим часом, проведення комісії Україна-НАТО залишається заблокованим через протести Угорщини. Наразі невідомо, чи залишиться Порошенко в Брюсселі в день між самітами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.