МЗС підніме питання політв'язнів на КМ Ради Європи, з огляду на голодування Сенцова

Середа, 16 травня 2018, 12:10

Міністерство закордонних справ України підніме питання політв'язнів на засіданні Комітету міністрів Ради Європи 17-18 травня у Данії.

Про це заявив постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба на своїй сторінці у Facebook.

"Захист прав і звільнення наших заручників у Росії та на окупованих територіях Криму і Донбасу буде однією з ключових тем під час зустрічей Павла Клімкіна на цьому заході. Рада Європа та інші міжнародні гравці можуть і мають зробити більше. Ми не втомимося наполягати на цьому до тих пір, поки усі наші політв'язні не повернуться додому", - написав Кулеба.

При цьому Кулеба прокоментував рішеня українського політв'язня Олега Сенцова, який 14 травня оголосив голодування: "Акт не відчаю, а сили".

У листі, який передала двоюрідна сестра Сенцова Наталія Каплан "Громадському", політв'язень обіцяє голодувати, допоки Росія не відпустить всіх утримуваних українців.

"Я, Сенцов Олег, громадянин України, який незаконно засуджений російським судом і знаходиться в колонії міста Лабитнангі, оголосив безстрокове голодування з 14 травня 2018 р. Єдиною умовою її припинення є звільнення всіх українських політв'язнів, які знаходяться на території РФ. Разом та до кінця! Слава Україні", - написав Сенцов.

Очікується, що від Росії участь у засіданні КМ РЄ візьме заступник голови МЗС Алєксандр Грушко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.