Єврокомісія подала до суду на шість країн ЄС через забруднене повітря

Четвер, 17 травня 2018, 14:03

Європейська комісія подала до Європейського суду позови проти шести країн через недотримання стандартів якості повітря ЄС.

Про це йдеться у повідомленні на сайті ЄК.

Німеччина, Франція і Велика Британія постануть перед судом через порушення норм ЄС щодо обмеження вмісту діоксиду азоту у повітрі, а Італія, Угорщина і Румунія - через порушення норм викидів твердих частинок.

Іспанії, Словаччині та Чехії вдалося уникнути позову, незважаючи на те, що така загроза існувала. Ці країни змогли ефективно відреагувати на попередні застереження комісії, і заходи, які вони проводять можуть виправити ситуацію.

Комісія також розширила ряд поточних справ щодо порушень у відношенні Німеччини, Великої Британії та Люксембурга з проханням уточнити їхнє рішення не вводити штрафні санкції щодо автовиробників, причетних до справи Dieselgate. У вересні 2015 року з'ясувалося, що понад 11 мільйонів дизельних автомобілів Volkswagen по всьому світу були оснащені програмним забезпеченням, яке під час проведення тестів в десятки разів занижувало кількість шкідливих газів, зокрема, оксидів азоту, що викидаються в повітря.

У разі задоволення позову країнам загрожують штрафи або заборона на в'їзд дизельних автомобілів в центри міст.

Як відомо, у Швеції та Німеччині, а також у низці інших країн, міській владі дозволили забороняти старі дизельні авто.

У столиці Бельгії через забруднене повітря громадський транспорт зробили безкоштовним.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.