ЄС затвердив перший фонд оборонного розвитку і виділив 500 млн євро

Четвер, 24 травня 2018, 09:38

Європейський парламент та Рада ЄС завершили переговори щодо Європейської програми оборонного промислового розвитку (EDIDP), запропонованої Єврокомісією.

Про це йдеться у повідомленні на сайті ЄК.

EDIDP є ключовим елементом Європейського фонду оборони, започаткованого в червні 2017 року. Метою цього проекту є заохочення співпраці у розробці технологій та обладнання, необхідних для вирішення спільних завдань оборони та безпеки.

ЄС у рамках програми EDIDP співфінансує проекти (500 млн євро передбачені в 2019 та 2020 роках), які реалізуються принаймні трьома підприємствами щонайменше у трьох державах-членах.

Для прототипів до 20% вартості може покриватися програмою, тоді як для інших дій, таких як дизайн або тестування, фінансування може зрости до 100%.

"Ця програма є частиною наших більш широких зусиль, спрямованих на створення надійного оборонного союзу, який захищає своїх громадян. З цією угодою ми будуємо стратегічну автономію ЄС та активізуємо конкурентоспроможність оборонної промисловості ЄС. Крім того, на період 2021-2002 років, як частину майбутнього бюджету ЄС, ми щойно запропонували виділити 13 млрд євро на Європейський оборонний фонд", - сказала єврокомісар з питань внутрішнього ринку, промисловості, підприємництва та малих та середніх підприємств Елжбета Беньковська.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.