Глава МЗС Польщі: відносини з РФ залишаються в глибокій кризі

Субота, 26 травня 2018, 15:02

Міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович вважає, що відносини з Росією залишаються в глибокій кризі.

Про це він заявив у промові на весняній сесії парламентської асамблеї НАТО у Варшаві, повідомляє "Польське радіо".

За словами Чапутовича, "в поведінці і надалі агресивній позиції Москви не з’явилося жодних елементів, які виправдовували б зміну позиції Альянсу". Згідно з так званим "варшавським компромісом" НАТО веде політику стримування Росії та одночасно зберігає готовність до діалогу.

Як додав Чапутович, нещодавнє використання хімічної зброї на території Великої Британії явно не посприяло зміні політики стосовно Росії.

Очільник зовнішньополітичного відомства Польщі підкреслив, що в розмовах з Росією "не можна оминати незручних для неї тем, таких як анексія Криму, війна на Донбасі чи невирішена справа повернення уламків польського літака Ту-154, що розбився під Смоленськом.

Чапутович також заявив, що російсько-український конфлікт є найважливішим орієнтиром для політики безпеки Польщі. Як він додав, Польща – це єдина країна Європейського Союзу, що межує одночасно з агресором і жертвою цієї агресії.

Як повідомлялося, доповідь Парламентської асамблеї НАТО покладає відповідальність за порушення прав людини в Україні та Грузії на Росію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.