В МЗС РФ заявили про найскладніший за 20 років момент у відносинах з Радою Європи

Понеділок, 23 квітня 2018, 11:18

Відносини РФ і Ради Європи переживають сьогодні один з найважчих моментів за останні 20 років.

Про це заявив заступник директора департаменту загальноєвропейського співробітництва МЗС Росії Ілля Суботін, повідомляє РИА "Новости"

"Той факт, що сьогодні настільки повний зал, на мій погляд, говорить про те, що з двох сторін - і в Росії, і з боку Ради Європи – зберігається, безумовно, інтерес до подолання тієї кризової ситуації, в якій ми зараз знаходимося",- заявив Суботін.

"Об'єктивно, з політичної точки зору, відносини між Росією та Радою Європи, напевно, переживають найважчий період за ті 20 років, які ми перебуваємо в цій організації. При цьому я можу сказати, що і МЗС в цілому і керівництво РЄ в особі (генсека Турбйорна) Ягланда роблять максимум можливого, щоб ці труднощі подолати. Центром їх поки є парламентська асамблея РЄ", — додав Суботін.

Нагадаємо, росіяни хочуть повернутися до ПАРЄ через зміни до регламенту.

Бюро ПАРЄ створило спеціальну групу, яка займеться питанням представлення Росії в обох статутних органах Ради Європи, тобто поверненням представників РФ до складу Парламентської асамблеї Ради Європи.

На червневій сесії Парламентської асамблеї Ради Європи може бути представлений проект рішення про зміна до правил та процедур ПАРЄ, ухвалення якого вимагають в РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.