Льєзький стрілок за день до теракту вбив ще одну людину

Середа, 30 травня 2018, 10:34

Нападник, який у вівторок убив двох поліцейських та молодого хлопця у бельгійському місті Льєж, за день до злочину убив ще одну людину.

Про це в ефірі бельгійського телеканалу RTL повідомив міністр внутрішніх справ країни Жан Жамбон.

Злочинець, 36-річний Бенжамін Герман, нейтралізований поліцією після нападу, убив свого знайомого Мікаеля Вільме. Постраждалий був знайдений мертвим у вівторок вранці у квартирі в комуні Марш-ан-Фамен, за півсотні кілометрів від Льєжа.

Він помер внаслідок удару в голову тупим предметом. Пізніше в автомобілі Германа поліція знайшла знаряддя убивства – молоток.

Нагадаємо, у вівторок Бенжамін Герман відкрив вогонь по правоохоронцях у центрі бельгійського Льєжа. Внаслідок стрілянини загинули двоє жінок-поліцейських, ще двоє отримали поранення. Крім того, Герман убив пасажира автомобіля, який проїздив повз.

Злочинець також намагався захопити заручників перед тим, як його ліквідували. Бельгійська прокуратура розслідує стрілянину як теракт.

Герман був відомий поліції, але не у зв’язку з радикальними поглядами. Він був засуджений за незаконний обіг наркотиків і вважався психологічно нестійким.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.