Болгарія вирішила подати заявку на вступ до єврозони до кінця червня

П'ятниця, 1 червня 2018, 16:02

Болгарія все ще планує подати заявку на членство в єврозоні в першій половині року, хоча Європейський центральний банк та Європейська комісія кажуть, що країна не готова приєднатися.

Про це повідомляє Reuters.

Міністр економіки Владислав Горанов повідомив, що Болгарія, яка в даний головує в ЄС, була присутня на переговорах з ЄЦБ, Єврокомісією та державами-членами єврозони.

"Ми працюємо над "дорожньою картою", і ми незабаром завершимо цей процес. Немає причин змінювати нашу стратегію, яка триває з січня і передбачає подання заявки на таке членство в першій половині року", - сказав він.

В той же час, ЄЦБ та Єврокомісія намагаються стримувати амбіції Софії щодо входження до механізму валютного курсу (ERM-2), який є дворічною передумовою для запровадження євро.

Реальний валовий внутрішній продукт на душу населення Болгарії становить 6300 євро, що становить п'яту частину середнього ВВП на душу населення країн єврозони. Це викликає занепокоєння з приводу того, що Болгарія не готова до такого переходу. Болгарія також має показати серйозні зусилля у боротьбі з широкомасштабною корупцією.

Єврокомісія нещодавно оприлюднила звіт, в якому йдеться про те, що сім країн-членів ЄС, які планують перейти на євро, поки не готові до приєднання до єврозони через невиконання певних вимог.

Зокрема, Болгарія, виконала три з чотирьох основних критеріїв, окрім обмінного курсу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.