Єврокомісія: нові тарифи США на іспанські оливки – неприйнятні

Середа, 13 червня 2018, 13:54

Європейська комісія вважає неприйнятним рішення Сполучених Штатів запровадити додаткові мита на оливки з Іспаніїї.

Про це заявив речник Єврокомісії на прес-конференції у Брюсселі.

"Рішення американського департаменту торгівлі встановити необґрунтовано високі антидемпінгові мита на іспанські оливки просто неприйнятне. Це протекціоністські заходи, спрямовані на високоякісний і успішний європейський продукт, популярний серед американських споживачів", - сказав він.

Речник зазначив, що Єврокомісія захищатиме інтереси всіх виробників оливок у співпраці з владою Іспанії.

"Важливо підкреслити, що ці мита остаточно ще не підтверджені. Їхнє можливе запровадження залежить від рішення, яке має ухвалити американська комісія із міжнародної торгівлі у липні. Єврокомісія розглядатиме кроки у відповідь залежно від цього рішення", - сказав він.

За даними El Pais, в разі остаточного рішення адміністрації Дональда Трампа, тарифи в цілому зростуть з нинішніх 21,60% до 34,75%.

Американська сторона розглядає підвищення мит через скаргу каліфорнійських виробників, які подали заяву про нечесну конкуренцію з боку європейців.

Іспанський експорт оливок в США знизився в першому кварталі на 42,4% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. У 2016 році іспанські виробники продали в США близько 29,7 млн ​​кілограмів оливок вартістю $67,6 млн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.