Німеччина: Меркель запевняє, що до розколу коаліції не дійде

П'ятниця, 15 червня 2018, 11:54

Канцлер Німеччини Ангела Меркель висловила впевненість у тому, що серед правлячої коаліції не відбудеться розкол через суперечку про міграційну політику між її партією ХДС і її союзником, баварським ХСС.

Про це пише PAP.

За словами канцлера, вона переконана в тому, що слід швидше і ефективніше діяти в рамках певних проектів. "Я виходжу з того, що ми зробимо це разом, також як і уряд", - підкреслила Меркель.

Це було її перше офіційне висловлювання про напруженість у відносинах між двома партіями. У четвер у блоці Ангели Меркель поглибились розбіжності щодо міграційної політики. Основна суперечка між міністром внутрішніх справ Горстом Зеєгофером та Меркель полягає в тому, що глава МЗС, який одночасно очолює ХСС, вимагає дозволу для прикордонних земель відмовляти шукачам притулку, якщо вони зареєструвалися в іншій державі ЄС або якщо у Німеччині їм вже було відмовлено в притулку.

Меркель прагне уникнути односторонніх кроків Німеччини, які можуть роздратувати інші країни-члени ЄС та ще більше послабити зусилля, спрямовані на спільну міграційну політику для всього ЄС.

Голова баварського уряду від ХСС Маркус Зьодер заявив, що партія не піде на жодні "напівзаходи". А очільник МВС Зеєгофер виставив Меркель ультиматум: якщо канцлерка не пристане на жорсткіше відсіювання мігрантів, він почне втілювати ці кроки в односторонньому порядку. Голова німецького бундестагу Вольфганг Шойбле стане посередником у врегулюванні суперечки.

Читайте також: "Ультиматум для Меркель: як нова міграційна криза ламає уряд Німеччини".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.