У Греції заарештували журналіста за заклик розстріляти лідерів країни

П'ятниця, 15 червня 2018, 13:43

Поліція Греції заарештувала журналіста газети Makeleio Стефаноса Хіоса за статтю із закликами розстріляти президента, прем'єр-міністра і міністра закордонних справ через угоду між Афінами і Скоп'є щодо зміни назви Македонії.

Про це пише Еkathimerini.

13 червня газета опублікувала на першій шпальті статтю під заголовком "З 8 метрів, як Белоянніса" (розстріляний у 1952 році один з керівників Комуністичної партії Греції. - Ред.) із закликами розстріляти лідерів країни. На супровідному фото до матеріалу були зображені президент Греції Прокопіс Павлопулос, прем'єр Алексіс Ципрас і глава МЗС Нікос Коціас, убиті розстрільною командою.

Прокурор негайно порушив кримінальну справу за статтями "образа президента республіки", "підбурювання до вчинення кримінального злочину" та іншими. Хіоса заарештували біля редакції.

Нагадаємо, Афіни та Скоп'є домовилися про те, що Македонію буде перейменована на Республіку Північна Македонія

Опозиція Греції ініціює вотум недовіри уряду через незгоду з назвою Македонії. Здебільшого докори полягають у тому, що слова "Македонія" взагалі не мало б бути в новій назві.

Суперечка щодо назви Македонії тривала з 1991 року - часу здобуття незалежності Македонією. Через це тривалий час блокувався вступ Македонії до ЄС і НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.