У aрмії Британії "серйозний дефіцит" потужностей для протистояння загрозі Росії

Понеділок, 18 червня 2018, 14:35

Витрати Великої Британії на оборону повинні зрости з 2% до 3% від ВВП, адже нинішній стан війська не спроможний протистояти загрозі з боку Росії.

Про це йдеться у доповіді "За рамками 2%" комітету Палати громад, пише BBC.

Збільшення військового бюджету буде сприяти загальному оздоровленню бюджетної політики і затулить "чорні діри", які існують в ньому, заявив голова комітету Джуліан Льюїс.

У доповіді йдеться, що відмова від інтенсивного фінансування оборонних потреб сильно ускладнювала довгострокове оборонне планування.

В умовах, коли країна стикається з постійними військовими погрозами з боку Росії, а також змушена протистояти тероризму, екстремізму та кібератакам, збільшення витрат на оборону є "єдиним виходом з ситуації", вважають у парламенті.

Доповідь попереджає про "серйозний дефіцит" танків, бронетранспортерів і артилерії, якими володіє британська армія.

Недостатня кількість мобільних протитанкових комплексів і реактивних артилерійський установок, а також загальна необхідність модернізації реактивної артилерії, залишили армію перед "серйозним ризиком бути перевершеними своїм російським візаві", заявив Льюїс.

У доповіді також називаються інші галузі оборони, в яких необхідні зміни: збільшення потенціалу протичовнової оборони; збереження чисельності армії на рівні 82 тис. військовослужбовців; створення багаторівневої системи ППО; створення нової бойової групи кораблів, здатних захищати нові авіаносці класу "Королева Єлизавета".

Велика Британія планує додатково виділити 800 мільйонів фунтів стерлінгів ($1,13 мільярда) до бюджету Міністерства оборони на наступний фінансовий рік.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: