Ар’єв оцінив шанси повернення Росії в ПАРЄ восени

П'ятниця, 29 червня 2018, 14:29

Голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар’єв оцінив шанси повернення Росії до Асамблеї цієї осені. 

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, реагуючи на рішення Бюро ПАРЄ про термінову розробку рішення, яке дозволить повернути російську делегацію до роботи в Асамблеї.

"Бюро ПАРЄ всупереч звичайній процедурі підготовки рішень прискорило розгляд шантажистських вимог РФ в регламентному комітеті Асамблеї. Все вирішиться в жовтні на сесії ПАРЄ. 

Лоббі буде шалене. Реально, шанси 50/50 - чи залишиться ПАРЄ поважним органом, чи піддаватиметься шантажисту за відновлення фінансування і втратить повагу", - написав українській депутат. 

За його словами, у випадку повернення РФ в ПАРЄ у 2019 році Ар’єв "не бачить потреби далі працювати в самодискредитованій організації". 

Як відомо, зараз ПАРЄ має право накладати обмеження прав (санкції) на делегації тих країн, які грубо порушують принципи Ради Європи. На цих підставах у 2014 та 2015 роках ПАРЄ обмежувала в правах російську делегацію. З 2016 року Росія перестала брати участь у роботі асамблеї і не передавала у Страсбург перелік своїх депутатів, уникаючи таким чином підтвердження санкцій. Робота Росії у всіх інших органах Ради Європи продовжувалася.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.