Українська делегація в ПАРЄ відмовилася йти на щорічний прийом до Ягланда

Середа, 27 червня 2018, 13:48

Українська делегація в ПАРЄ відмовилася йти на щорічний великий прийом до генерального секретаря Ради Європи Ягланда і повернула запрошення.

Про це повідомив голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар’єв на своїй сторінці у Facebook.

Ар’єв зазначив, що в умовах, коли через фінансовий шантаж Росії Рада Європи економить на папері для документів, є не дуже логічним кроком влаштовувати розкішні прийняття на сотні людей.

"При цьому Україна, яка добровільно пожертвувала 400 тисяч доларів на підтримку організації у складний час, не отримала відповіді від Ягланда щодо вартості щорічного великого прийому і доцільності його проведення в складних фінансових умовах. Ну і для тих, хто каже що в "Європі так не буває": ще й як буває", - написав він.

Член української делегації Ірина Геращенко закликала європейських колег також відмовитися від запрошення Ягланда.

"Генсек РЄ Т. Ягланд весь час жаліється на економічну скруту через несплату росіянами їх внеску. Й під соусом економічних проблем організації намагається повернути росіян - хоч тушкою, хоч чучелом. І в той самий час влаштовує прийняття на сотні персон з шампанським на аперитив", - написала вона у Facebook.

Як відомо, Ягланд наполягає, що Росія має повернутися до роботи в ПАРЄ до саміту організації, який запланований у наступному році.

Нагадаємо, росіяни хочуть повернутися до ПАРЄ через зміни до регламенту.

Бюро ПАРЄ створило спеціальну групу, яка вирішує питання представлення Росії в обох статутних органах Ради Європи, тобто поверненням представників РФ до складу Парламентської асамблеї Ради Європи.

Постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба заявив, що Росія має намір повернутися до роботи в ПАРЄ в січні 2019 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.