Юнкер погано тримався на ногах на саміті НАТО через біль у попереку - речник

П'ятниця, 13 липня 2018, 13:46

Президент Єврокомісії мав серйозні проблеми зі спиною під час перебування на саміті НАТО у Брюсселі, саме тому йому знадобилася допомога лідерів країн під час однієї з церемоній.

Про це заявив речник Єврокомісії Маргарітіс Схінас на брифінгу у Брюсселі.

"Президент у середу ввечері відчув дуже болючий напад у попереку. Він публічно сказав, що ці напади можуть впливати на його здатність ходити, на щастя цього не сталося. Президент хоче публічно подякувати прем’єру Нідерландів Марку Рютте і прем’єру Португалії Антоніо Кошті за допомогу у цей болючий момент. Він прийняв ліки і вже почувається краще. Ви бачили, що вчора він брав участь у всій програм на саміті", - сказав Схінас.

 

Під час вечері саміту НАТО Юнкер ледь тримався на ногах і мусив покладатися на допомогу світових лідерів. Пізніше його навіть сфотографували у інвалідному візку.

Схінас відмовився відповідати на запитання журналістів, чи не планує Юнкер найближчим часом робити операцію.

Одна із журналісток напряму спитала, чи не був Юнкер п’яний під час події на саміті, на що Схінас відповів: "Я вважаю більш ніж нетактовним, що деякі ЗМІ намагаються видати образливі заголовки, використовуючи болючий стан Юнкера. Не думаю, що це чесно".

Журналісти також намагалися дізнатися, які саме знеболювальні приймає Юнкер, адже постійне їх вживання може впливати на здатність людини виконувати свою роботу. Схінас відповів, що не володіє такою інформацією, але пообіцяв дізнатися.

Попри негаразди зі здоров’ям, Юнкер наступного тижня братиме участь у самітах в Пекіні та Токіо, а потім відвідає Мадрид.

Юнкер раніше вже скаржився на болі у попереку і говорив, що вони можуть викликати оніміння або слабкість ніг.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.