У Швеції пожежі від Полярного кола до Балтійського моря: країна просить допомоги ЄС

фото
Четвер, 19 липня 2018, 11:51

Швеція попросила ЄС направити більше пожежних літаків, щоб допомогти в боротьбі з лісовими пожежами, які продовжують вирувати по всій країні.

Про це повідомляє The Local.

Італія відправила 13 осіб і два літаки Canadair CL-415, кожен з яких може перевозити 6000 літрів води за один раз. Також шість пожежних вертольотів надала Норвегія.

 

МНС Швеції просить направити більше літаків, а також вертольоти, щоб допомогти погасити пожежі, які ще не знаходяться під контролем.

Станом на середу були зафіксовані 44 різних пожежі по всій країні, в деяких районах жителів попросили виїхати з метою безпеки.

 

Три найбільш постраждалих від пожеж регіони знаходяться в центральній частині Швеції - Евлеборг, Емтланд і Даларна. Одна з найсильніших пожеж горить в Ямтланді, займаючи площу понад 2500 гектарів і збільшуючись зі швидкістю 10 квадратних метрів на хвилину.

"Зараз основна увага приділяється пожежогасінню з літаків, і ми побачимо, як ми можемо використовувати їх найкращим і ефективним способом протягом дня", - сказала представник МНС Брітта Рамберг.

Шведське міністерство з надзвичайних ситуацій почало повертати персонал з відпусток, для гасіння пожеж залучають армію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.