Рим хоче створення європейського агентства з координації міграції

Четвер, 19 липня 2018, 17:23

Італія попросила Єврокомісію створити агентство з нагляду за розподілом мігрантів, врятованих у Середземному морі.

Про це заявив прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте в четвер, повідомляє Reuters.

Новий уряд Італії прагне обмежити кількість мігрантів, яких він впускає в країну. Уряд закрив свої порти для гуманітарних рятувальних суден, заявивши, що Італія несе несправедливий тягар в Європейському союзі, самотужки справляючись з шукачами притулку.

У неділю Рим дозволив приблизно 450 мігрантам висадитися на Сицилії, але тільки після того, як Німеччина, Франція, Мальта, Іспанія, Португалія та Ірландія погодилися прийняти новоприбулих. Це вперше така спеціальна угода була досягнута між партнерами ЄС.

"Те, що відбулося в неділю, повинно стати нормою", - сказав Конте в інтерв'ю газеті Il Fatto Quotidiano, додавши, що він написав в Єврокомісію з проханням створити кризовий комітет, "який потім може бути посередником між різними урядами".

Деякі країни ЄС, такі як Угорщина і Чехія, відмовилися приймати мігрантів. Конте сказав, що він намагається переконати Будапешт і Прагу більше докладатися до вирішення проблеми міграції.

"Я намагаюся переконати їх ... що навіть вони, які не межують з Середземномор'ям, не захищені від цієї проблеми", - сказав Конте.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.