ЄС готує нові мита на товари зі США обсягом $20 млрд

Середа, 25 липня 2018, 11:10

Європейська комісія готується представити нові тарифи на американські товари на суму $20 млрд, якщо Вашингтон таки накладе мита на автомобілі з ЄС.

Про це єврокомісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстрьом заявила у інтерв'ю виданню Dagens Nyheter у середу, повідомляє Reuters.

"Ми сподіваємося, що до цього не дійде, та що ми знайдемо рішення. Якщо ж ні, Європейська комісія готує довгий список великої кількості американських товарів приблизною вартістю $20 млрд", - сказала вона.

За її словами, нові європейські тарифи стосуватимуться сільськогосподарської та високотехнологічної продукції, обладнання і інших речей.

Мальмстрьом супроводжує президента Європейської комісії Жана-Клода Юнкера в рамках його візиту до Вашингтона. 25 липня Юнкер та Трамп зустрінуться у Білому домі, щоб обговорити суперечності між США та ЄС у сфері торгівлі.

Напередодні важливої зустрічі Трамп запропонував США і ЄС  "відмовитися від усіх тарифів, бар'єрів і субсидій".

"У мене є для них ідея. І США, і ЄС скасовують усі мита, бар’єри і субсидії. Це нарешті називатиметься вільний ринок та вільна торгівля! Сподіваюся, вони це зроблять, ми готові - але вони не стануть!" - написав Трамп.

Очікується, що Юнкер та Мальмстрьом переконуватимуть Трампа не запроваджувати мита на європейські авто, які стануть серйозним ударом для економіки Євросоюзу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: